Over ons

Boomkwekerij De Jong van Laarhoven

Wij zijn een familiebedrijf dat al bijna 35 jaar zijn wortels heeft in Noord-Brabant.  Mijn ouders, Jan en Rikie de Jong, hebben het bedrijf opgericht in 1982. Het is een echt familiebedrijf waarbij mijn broer, zus en ik zijn opgegroeid tussen de bomen en machines. Mijn broer en ik hebben het ambacht en de passie voor bomen van thuis uit meegekregen

De bomen

De boomkwekerij heeft ongeveer 200 verschillende soorten bomen op een gebied van 90 hectare midden tussen het prachtige natuurgebied “De Kampina” en het "Groene Woud". Onze bomen zijn doorgaans 3 tot 5 keer verplant en hebben een stamomvang van 14-16 cm tot 70-80 cm.

Wij zijn sinds 2005 milieukeur gecertificeerd en worden onze bomen ook jaarlijks NAKB gekeurd op soortechtheid en ziekten.

De grond

De leemhoudende zandgrond zorgt voor een hele goede basis voor het kweken van bomen. Onze bomen worden elke 4 jaar verplant, daardoor hebben zij een fijnmazig wortelstelsel ontwikkeld. Dit is van wezenlijk belang om een geslaagde hergroei te hebben op vrijwel elke standplaats.

Ik heb inmiddels het bedrijf in Boxtel overgenomen en woon samen met mijn gezin bij het bedrijf tussen de bomen. Mijn passie is het kweken van kwalitatief goede bomen, maar ze moeten wel betaalbaar blijven.

Mijn broer heeft een boomkwekerij en een akkerbouw bedrijf in Noord-Frankrijk www.pepinieretortefontaine.com. De twee bedrijven werken nauw samen en daardoor is het leveren van grote partijen in een breed assortiment voor ons geen enkel probleem.

Advies

Wij geven graag gratis advies over groeiplaats-voorbereiding, verzorging, sortiment, transport met als hoofddoel dat  u als klant vanaf het eerste contact tot in de nazorg zich bij ons welkom voelt.

Bomen (be)leven?!

U bent van harte welkom om eens langs te komen en een wandeling te maken tussen onze bomen. Wij denken graag met u mee.

Stijn de Jong